ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

30 Eylül 2008 Salı

KENDİMİZLE BAŞBAŞA KALABİLMEK




Son yazımdaki, "kendimizle başbaşa kalıp tartışmak" tümcesi pek çoğunuzun oldukça ilgisini çekmiş olacak ki gelen maillerin çoğunda buna değiniyorsunuz.

Evet, arkadaşlar bunun zorluğunu biliyorum.
Ne yazık ki kendimiz dışındaki herşeyle, a dan z ye kadar ilgilenmeye o kadar alışmışız ki...

Kendimizle konuşmak, zihnimizde olan bitenleri fark etmeye çalışmak pek kolay görünmüyor insanın gözüne.
Pek çoğumuz da kendi sorumluluğunu para karşılığında birilerine devretmişiz.

Elbette, her şeye tek başımıza gücümüz yetmez. Bu nedenle gerektiği zaman mutlaka bir uzmana baş vuracağız. Ama şunu unutmayalım ki, herhangi bir şikayetiniz için bir doktora başvurduğunuzda, doktorun da ilk hareket noktası sizin, rahatsızlığınız hakkında vereceğiniz bilgilerdir.
Tıp dilinde buna anamnez ( hastanın, hastalığı ile ilgili hikayesi) denir.

Buradan da anlaşılacağı gibi eğer bizler gerektiği kadar kendimizle ilgilenmez, rahatsızlığımız hakkında fikir sahibi olamazsak doktorlar da tek başlarına bunun üstesinden gelmekte bir hayli zorlanırlar.

Gene gelen maillerinizde, kendi kendimizle kalmak konusunda benden bazı öneriler bekliyorsunuz.
Şunu yinelememde yarar var ben bir tıp uzmanı değilim. Sadece, olabildiği kadar her konuyu etraflıca gözden geçirip, her sorunun en az bir kaç hal yolunu araştırma peşinde olan bir kişiyim.

Bunu göz önüne alarak size çok basit bir öneride bulunabilirim;

Yazmak...

Evet, hani küçüklüğümüzde olduğu gibi bir günlük tutmak belki... Belki sadece kafamızı kurcalayan konulardaki görüşlerimizi yazmak .

Yazarak düşünmek çok daha kolaydır.

Zihnimiz istemdışı olarak çok hızlı çalışır. Onun hızına yetişmek mümkün değildir. Bir şeye tüm dikkatinizi verdiğinizi sandığınız anda bile saniyenin binde biri kadar bir zaman içinde zihninizden bir çok şey geçebilir. Zihnimizin bu hızını yavaşlatabilmenin ( bir ölçüde tabi) en kolay yolu yazarak düşünmektir. Yazma hızınız hiç bir zaman düşünme hızınıza yetişemeyeceğine göre düşünceleriniz yazma hızınıza uymak zorunda kalacaktır.

Deneyin. İşe yaradığını göreceksiniz...


Sağlıcakla...

Hiç yorum yok: