ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

24 Eylül 2008 Çarşamba

BEDENİMİZDEKİ TÜM SİSTEMLER BİR BÜTÜNDÜR




Tekrar merhabalar,

Bedensel ve düşünsel esneklik programını sizlerle paylaşmayı sürdürüyorum.

Şimdiye kadar düşünsel esneklik üzerinde yoğunlaştık. Bunu sürdüreceğim ama biraz da hareket ile ilgili bir kaç bilgi aktarmak istiyorum.

Her şeyden önce şu noktayı çok iyi bir şekilde anlamalı ve kabul etmeliyiz ki, bedenimiz ruhumuzla bir bütündür. Bedenimizdeki tüm sistemler birbirlerini etkiler, yönlendirir, birbirleri için sürekli çalışmak zorundadırlar.
Sistemlerimizdeki her hangi bir aksaklık, diğer sistemlerimizi de etkiler. Bu aksaklık uzun süre olduğunda ise, hiç aklımıza gelmeyen sonuçlarla karşılaşırız.

Buna küçük ama çarpıcı bir örnek vermek isterim; günümüzün hatta çağımızın en sinsi hastalığı depresyona yakalanmış kişiler, eğer uygun tedavi görmezler ise, uzun sürede solunum yetmezliğiyle karşılaşmaları hiç şaşırtıcı olmayacaktır.
Çünkü, depresyonda olan kişiler, bu rahatsızlığın sonucu olarak
1-Duruşları değişir. Daha kambur ( sanki saklanmak istercesine) dururlar.
Bu duruş göğüs kafesimizin solunum sırasında genişleyip daralma hareketini sağlayan kasların giderek zayıflamasına yol açar.
2- Giderek sosyal faaliyetlerden uzaklaştıkları için çok daha az hareket eder hale gelirler.
Bununla da hareketleri giderek azalır buna bağlı olarak da kalp atım hızları düşer, solunum sayıları giderek düşer.
Benzeri bir kaç değişim daha sayılabilir ama sadece bu iki şıkla bile, depresyon hastalarının, tedavi görmedikleri halde uzun vadede yaşamaları olası solunum yetersizliğini anlamamıza yeter sanırım..

Dolayısıyla bir sistemimizdeki herhangi bir rahatsızlık, diğer sistemlerimizde de hiç aklımıza gelmeyen hastalıklara neden olabilir.
Bu nedenle, günümüzde moda (!) olarak yapılan spor faaliyetleriyle sağlığımızı koruduğumuzu sanmak büyük bir yanılgıdır.
önemli olan sürekli olarak tüm sistemlerimizi koruyacak şekilde bir yaşam tarzını benimsemektir...
Bir sonraki yazımda sizlere çok basit bir kaç hareket ile hareket sistemimizi ve buna bağlı olarak kas, iskelet, kalp, solunum sistemlerimizi nasıl daha canlı ve sağlıklı tutabileceğimizi örneklerle anlatacağım...
Şimdilik hepiniz sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok: