ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

3 Ağustos 2008 Pazar

NEDEN DÜŞÜNSEL VE BEDENSEL ESNEKLİK


-1-

Merhaba değerli dostlar,

16 yıldır üzerinde çalıştığım esneklik programını sizlerle paylaşmak istedim...

Öncelikle, neden esneklik sorusunu yanıtlamam iyi olacak sanırım.

Hepimiz aslında biliriz ama nedense görmezden geliriz bu gerçeği, o da şudur ki, katı olan şeyler ne kadar güçlü gübü görünseler de çok çabuk zarar görürler, kırılırlar. Buna karşın esnek olanlar, ne kadar zayıf gibi görünseler de dayanıklıdırlar, kolay kolay zarar görmezler...

İnsan bedeni de doğuştan çok esnektir.
Tabi ki bunun nedeni, kasların, kemiklerin, eklemlerin hanüz tam gelişmemesidir.Zaman içinde,/ büyüdükçe/ bu gelişim tamamlanır ve bazı katılıklar ortaya çıkar.

Ancak, burada önemli olan şudur ki, bedenimizdeki tüm eklemlerimiz ve kaslarımız belli bir hareket kapasiteleriyle vardır.
Oysa ki modern yaşamın getirdiği hareketsizlik, eklemlerimiz, kaslarımız üzerinde ve buna bağlı olarak da tüm bedenimizde ve iç dünyamızda, olmaması gereken, bize zarar veren katılıklar oluşturur.

İşte bu katılıkların sonucunda da, boyun, bel baş ağrıları başta olmak üzere, daha pek çok rahatsızlıkla karşı karşıya kalırız.
Ve doğal olarak da doktor doktor dolaşıp derdimize çare aramaya çalışırız.

İşte dostlar, esneklik programı burada devreye giriyor.
Esneklik programının amacı, bedenlerimizi ve düşünsel yetilerimizi doğal esnekliğine yeniden döndürmektir.

Daha sonraki yazılarımda bunu daha açık bir şekilde sizlerle paylaşacağım...
Şimdilik hepiniz sağlıcakla kalın...

Hiç yorum yok: