ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

10 Ağustos 2008 Pazar

ÖNCELİĞİMİZ BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMEK OLMALI

-8-
Sevgili dostlar,
Gene gelen maillerinizden, biraz sabırsız olduğunuzu anlıyorum.
benden bir an önce, bu gerilimlerden nasıl kurtuluruz sorusunun yanıtını bekliyoruz. ama
unutmayın ki sağaltımın kalıcılığı teşhisin doğruluğuna bağlıdır.
olguların nedenlerini ortadan kaldırmadan sonuçlarla baş edilmez.
Ne yazık ki sabırsızlık da çağımızın hastalıklarından biri. Bedenimizi bu denli katılaştıran ve bu katılığa bağlı olarak yaşadığımız kaçınılmaz ağrılar… İşte hep bu nedenle…
Günümüzde pek çok kişinin spor yaptığını biliyorum. Herkesin kendisine göre nedenleri var mutlaka. Ancak çoğunluğun, sporu, bir tür moda olarak yaptığı da gözden kaçmıyor. Kendimize karşı samimiyetimizi mi yitirdik?
Galiba biraz öyle oldu.
Para karşılığı pek çok mal mülk edinmek mümkün. Ama bu edindikleriniz ne kadar “sizin”? Hiç düşündünüz mü? Yani öz be öz sizin.
Oysa bedeniniz, öz be öz sizin, onun için hiçbir “para” ödemediğimiz için mi pek dikkate almıyoruz? Ne dersiniz?
Lütfen bu sorumu yadırgamayın ve bir düşünün, para ödeyerek aldığınız arabanızı mı yoksa bedeninizi mi daha çok dikkate alıyorsunuz? Bu sorunun samimi yanıtı ( kimseye değil, sadece kendinize verin bu yanıtı) yukarıdaki sorumu yadırgamamanız için en büyük neden değil mi?
“para” bu kadar mı benliğimizi satın aldı?
Bu kadar mı “bizi” satın aldı?
Bu kadar mı değerlerimizi satın aldı?
Ne yazık ki hayır. Bunları para satın almadı bizler sattık…
“para”nın esiri yaptık kendi kendimizi.
Hani bir zamanlar ilkel insanlar, erişemedikleri doğa güçlerini tanrı olarak düşünüp tapınmışlar ya…
Sorarım size, çağdaş(!) insanın “para” karşısındaki davranışı da aynı değil mi?
Yanlış anlaşılmasın, paranın değersiz olduğunu söylemiyorum. ( keşke öyle olsa) … Ama paraya gereğinden fazla değer vermenin sonuçlarını, dünya çapında görüyoruz. Günümüz savaşlarının nedenlerini şöyle bir analiz edecek olursak altından para tutkusu çıkmayacağını söylemek mümkün mü sizce? Hayır, değil mi?
Tüm bunlar, bedenimizde ve zihnimizde inanamayacağımız ölçüde gerilimlere neden olmakta. Bu yüzden, bu durumda, haftanın belli günleri spor, yoga veya meditasyon yapmanın hiçbir yararı olmaz. Öncelikle mutlaka bakış açımızı, değerlerimizi yeniden gözden geçirmek zorundayız. Bunu yapmadan gösterilecek tüm çabalar suya yazı yazmaktır.

Hiç yorum yok: