ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

20 Aralık 2008 Cumartesi

LÜTFEN DİKKAT



Son zamanlarda sağlık için spor yapmak çok moda(!)

Sağlığın modası mı olur demeyin. Oluyor işte.
Hatırlarsanız bir zamanlar abd de Jane Fonda ile aerobik salgını başlamıştı. Bilir bilmez herkes Jane Fonda ile hoplayıp zıplıyordu.
Neden peki? Fazla kilolardan kurtulmak için.

Aslında burada abd medyası konuyu çok güzel(!) kullandı.
Görsellik insanları çok etkiler. Televizyonda Jane Fondayı görüp onun yaptığı hareketleri yapmaya çalışanlar kendilerini onun yerinde görmeye başlıyorlardı. Sanki aynı hareketleri yapınca O olacaklardı.
Yanıldıklarını ( yanıltıldıklarını) anlamaları çok sürmedi. Bu arada Jane fonda milyonlarına milyon kattı ama O olmak isteyenler küçüklü büyüklü sakatlıklarıyla baş başa kaldılar.

Daha sonraki yıllarda gene abd de koşmak moda oldu. Eşofmanını kapan kendini yollara attı.
Sonuçta jogging denilen bu salgın yasaklandı. Çünkü bilir bilmez yapılan bu aktivite çok fazla kişide, kalça diz eklemlerinde ciddi sorunlara neden olmuştu.

Şimdi de pilates modası aldı başını gidiyor.
Gene televizyonlarının karşısında O olmak isteyen bir çok hanım kendilerini sakatlamakla meşgul.

Önceki yazılarımda insan iç güdüsünün yaşamaya şartlanmış olduğundan ve hareket etmek üzere programlanmış bir bedene sahip olduğundan söz etmiştim. Bedenimizi korumak için de aynı içgüdümüz bizi korumakla görevlidir aynı zamanda.

Ama ne yazık ki sonradan öğrenilen yanlış düşünce kalıplarıyla bu iç güdümüzün bize gönderdiği uyarı sinyallerini algılayamaz olduk. Yani doğamızdan uzaklaştık.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, nasıl ilaç reklamları yasak ise televizyonlardan ve cdler yolu ile yapılan bu tip beden çalıştırma yöntemleri de yasaklanmalı.
Çünkü,insanlar alışık olmadıkları bir hareketi yaparken doğru mu yanlış mı yaptıklarını hissedemezler. Bu tip çalışmalar mutlaka bir gözetmen eşliğinde yapılmalıdır.

Buna örnek olarak biz balerinleri gösterebiliriz. Bizler on yıllık eğitim sürecinden ve yıllarca profesyonel olarak bale yaptığımız halde bale yapmayı bilmiyoruz mu da sürekli bir eğitmenin gözetiminde çalışıyoruz?
Veya sporcular, spor yapmayı bilmiyorlar mı da sürekli bir çalıştırıcı ile çalışıyorlar?

İşte bu nedenle ben de burada ( bu konuda çok fazla istek almama rağmen) hareket önermiyorum.

Lütfen sizler de televizyonlarda veya cd ler le gördüğünüz hareketleri evinizde yapmaya kalkmayın.
Eğer spor veya benzeri hareket yapmak istiyorsanız mutlaka bir eğitmen ile çalışın.

Hiç yorum yok: