ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

15 Kasım 2008 Cumartesi

ÇOCUK EĞİTİMİ _ TOPLUMSAL GELECEK



Önceki yazımda yaptığım öneriye gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.

Bazı kişilerin, "bu sorunlu ortamda oyun hazırlamak da nereden çıktı" gibi yaklaşımları da olmuş.
Öncelikle bu yaklaşıma yanıt vermek isterim.

Siyaset, kültür, eğitim, ekonomi gibi konuların merkezi insandır.
Bu konularda bir sorun varsa, bu insanın sorunudur.

Yukarıda saydığım konularda bir sorun yaşanmaya başlandığında genel olarak yapılan yanlış, birey olarak insanı göz ardı etmektir.
Toplumu, sanki tek bir olguymuş gibi değerlendirme hatasına düşeriz.

Oysa toplum, bireylerden oluşur.
Dolayısıyla, her bir bireyin, zihinsel, bedensel sağlığı, eğitimi, yaşam felsefesinin düzeyi, o toplumun düzeyini belirler.

Bu nedenle bu anlamda yapılacak yatırımlar asla küçümsenmemeli.

Çocuklara yapılacak yatırım ise, o ülkenin geleceğini şekillendirir.
Toplumda beklenen, veya ihtiyaç duyulan bir değişim söz konusu ise, bunun bir anda olması beklenemez. Bu konuda hem fikir olunduktan sonra, uygulamada uzun bir sürece ihtiyaç vardır.
Çünkü insanın özelliklerinden birisi de alışkanlıklarından vaz geçmenin pek kolay olmadığıdır. İnsan ancak içine sinerse, aklına, mantığına yatarsa ve söz konusu değişimin yararına ikna olursa bunu kabul eder.

Evet, hepiniz gibi ben de ülkemizin yaşadığı sorunların bilincindeyim.
Kişisel olarak, bu sorunların temelden çözümünün, çocuklarımızın iyi bir eğitim ( öğretimden çok daha önemli olan) sürecinden geçmeleri olduğuna inanıyorum.

Bu oyun önerimi de bu nedenle yaptım.

Çağdaş (!) insanın giderek pasifleşmesi, akıl yürütmek yerine hazır kalıpları ezberlemesi, oturduğu yerden klavye tuşlarıyla tüm dünyayı ( hiç zahmetsiz) elinin altına alabilmesi, hayal gücü gibi beyni çalıştıran en önemli yetisini giderek yitirmesi, sözün özü, insan olma niteliklerini yavaş yavaş yitirmesi gelecek için ciddi bir endişe kaynağıdır.

Evet arkadaşlar, çocuklarımızın birer robot olmasını istemiyorsak, gerçek insani yetilerini güçlendirmek, insan gibi insan olmalarını istiyorsak bir şeyler yapmalıyız.

Unutmayalım; bu gün çocuk dediklerimiz, 30 yıl sonrasının yöneticileridir...




Hiç yorum yok: