ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

26 Mart 2012 Pazartesi

EV İŞLERİNİZİ BİR EGZERSİZE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ.



Evet yanlış okumadınız, sadece ev işlerini değil, gün içindeki tüm hareketlerinizi bir egzersize dönüştürebilirsiniz.
Bunu yapmakla, daha fazla kalori yakacaksınız. Bedeninizi yanlış kullanmaktan kaynaklanan ağrılarınız ortadan kalkacak. Gün sonunda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Bununla ilgili bir kaç örneği aşağıda görebilirsiniz. 
Deneyin. İşe yaradığını göreceksiniz.

1) Hareketsiz ayakta dururken, ağırlığınızı iki ayağınıza eşit olarak paylaştırın. Bir ayağınızın önde olması size daha kolaylık sağlayacaktır. Kesinlikle bir bacağınızın üzerine yüklenmeyin.

                                                                

2) Çok küçük dahi olsa bir ağırlık kaldıracaksanız, mutlaka önden ve bedeninize mümkün olduğu kadar yakın tutarak kaldırın. Kesinlikle yanınıza uzanarak kaldırmayın. Bu, bir bardak su dahi olsa. 
Sırt kaslarının aniden kasılması gibi çok ağrılı rahatsızlıklar, örneğin sofrada otururken, masanın uzak bir yerinde duran sürahiyi tek elimizle almaya çalışmak gibi durumlarda ortaya çıkar. Böyle bir durumda ( üşenmeyin) ayağa kalkın, yüzünüzü alacağınız nesneye çevirin ve öyle alın.





3) Eğilmenizi gerektiren bir iş yapacaksanız dizlerinizi de bükün ki tüm yük omurganıza binmesin.





4) Yer silmek ( sopalı paspaslarla) veya elektrik süpürgesi kullanacağınız zaman, bu aletlerin sapının, satın alırken, eğilmenize gerek olmayacak ölçüde olmasına dikkat edin. Lütfen hep aynı eliniz yerine, birkaç dakikada bir el değiştirin. Eğer az da olsa eğilmeniz gerekiyorsa, tıpkı resimdeki yoga pozisyonunda olduğu gibi, bir bacağınızı öne koyun ve o dizinizi hafifçe bükün. Bu durumda sırtınız dik konumda olacaktır. El değiştirirken, bacaklarınızı da değiştirmeyi unutmayın.






Burada bir kaç örnekle gösterdiğim gibi, siz de ev işlerini egzersize dönüştürebilirsiniz. 
Bunu uygularken öncelikli amacınız bedeninizi doğru kullanmak olmalıdır. Elbette yanı sıra fazladan yakacağınız kalorileri de göz ardı edemeyiz.
Sevgiyle, sağlıcakla...

 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba.
Benim eşim malesef ev işlerinde çok titiz. Her gün defalarca yerler siliniyor, toz alınıyor, çamaşırlar, bulaşıklar derken sırt ağrısından bir türlü kurtulamıyor. Geçen hafta sitenizi keşfettik ve çok mutlu olduk. Nedense spor yapmak hep, belli bir zaman ve para ayırmak gerektiren bir şey gibi görünüyor. Sizin özellikle bu yazınızda gördük ki bu böyle değil. Çok teşekkür ediyoruz size. Lütfen benzer örnekler daha verirmisiniz. Çok sevgiler ve tekrar teşekkürler.

tuvana dedi ki...

Merhabalar, güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Çok haklısınız, bedeni düzgün, doğru kullanmak için kesinlikle ekstra bir zaman ve para ayırmak gerekmiyor.
Günlük işlerimizde de bunu yapabilmek mümkün.
Sadece kalori yakmak, kilo vermek için değil, sağlıklı ağrısız, kaliteli bir yaşam için bedenimize özen göstermek zorundayız.
Örnekleri çoğaltmam konusunda çok fazla mail aldım. Bu istekleri değerlendireceğim.
Sağlıklı günler dilerim.