ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

22 Mart 2012 Perşembe

AH! ŞU KİLOLOAR... TAM DA YAZ GELMİŞKEN.


Ah! şu zevkele gelip de, onca eziyete rağmen bir türlü gitmeyen kilolarımız.
Bedenimizin her yerinde biriken normalin ötesindeki yağ kütlesi...

Bunları, bedenimizin ihtiyacı olan düzeye indirmek mümkün. 

Burada iş size düşüyor.
Öncelikle ve samimiyetle bu yağlardan, diğer deyişle fazla kilolardan neden kurtulmak istiyorsunuz?





Lütfen aşağıdaki soruları, dürüstce yanıtlayın;

 1) Sağlığınızı tehdit ettiği için mi? Yüksek tansiyon, kalple ilgili sorunlar, diabet vb.

2) Dizleriniz, ayak bilekleriniz, kısaca kemikleriniz ve eklemleriniz artık bu ağırlığı taşımayacaklarını /ağrılarla/ size /avaz avaz/ söylediği için mi?

3) Moda giysileri giyemediğiniz için mi?

4) Geçen yaz, dünya paralar vererek aldığınız veya bu yıl için katologdan seçtiğiniz bikininin/ mayonun/ içine sığma endişesiyle mi?

5) Eşiniz/ komşunuz/ çocuğunuz/ sınıf arkadaşlarınız/ iş yerindeki arkadaşlarınız/ vb. bu konuda size baskı yaptıkları/ alay ettikleri/ artık çekici bulmadıkları için mi?

6) Tüm bunların dışında, sadece kendinizi daha iyi hissetmek için mi?



Yukarıdaki sorulardan 3, 4 ve 5. sorulara evet dediyseniz, siz henüz sağlıklı bir kilo verme sürecine giremezsiniz. Lütfen diğer soruları bir kez daha okuyun ve zihninizin mahkemesinde tartışın. 
Bu sorulara ..mış gibi cevaplar vermenizin ne size, ne de hiç kimseye bir yararı olmaz. Sadece kanmadığınız halde, kendinizi kandırmak için, hiç gereksiz, boşa enerji kaybı olan bir gerilim sürecine mahkum olursunuz. Hem de bu kötülüğü kendi kendinize yapmış olursunuz.

Bu süreç o kadar olumsuz etki yapar ki, sizin büsbütün kendi iç sesinize, bedeninizin size gönderdiği sinyallere kulağınızı kapatmanıza neden olur. İçine girdiğiniz ( kendi kendinizi soktuğunuz) gerilim, size, daha çok kilo olarak geri döner.

Gelin bu işi kökten çözelim.
Sandığınız/ istediğiniz/ kadar kısa sürede olmayacak bilesiniz. Ama kalıcı olacak. Çünkü bedeninizin işleyişini anlayacaksınız. Ona kulak vermeyi öğreneceksiniz. Kaslarınız, eklemleriniz, kemikleriniz doğal esneklik ve gücüne kavuşacak.

İlk ve en önemli önerim, mutlaka bir hekime başvurun, kilo vermekle ilgili isteğinizi söyleyin. Mutlaka size bir kaç test önerecektir.
Bu testleri mutlaka yaptırın ki, fazla kilolarınızın nedenini öğrenebilesiniz.
Belki gizli bir iç hastalık nedeniyle, belki bir hormon dengesizliği yüzünden bunca yıl onca ağırlığı taşıdınız. Kim bilir?
Bu testleri ve sonuçlarına göre hekiminizin önerilerine mutlaka uyun. Sabırsızlığa kapılıp da " aman yaz geldi geçiyor ben hala...." gibi hiç bir anlamı olmayan düşünceleri anında kafanızdan atın. Siz sağlıklı oldukça daha çok yaz gelecek.



Diet benim konum değil. Yıllardır edinmiş olduğum beslenme alışkanlığımla şu an 30 yıldır aynı kilomdayım. Arada elbette bir kaç kilo aldığı/ verdiğim oluyor. Ama asla kilolarım benim için sürekli kafamı meşgul eden bir konu değil. Çünkü, bedenimin ihtiyaç duyduğu ritim, denge ve esnekliğini koruyorum. Bunun sonucunda da kilolarım hiç bir zaman sorun olmuyor.
Ben yapabiliyorsam siz de yapabilirsiniz.
Sadece doğruyu görüp, kabul etmek ve gereğini yağmak şartıyla.
Unutmayın en büyük öğretmeniniz kendi bedeniniz ve onun size gönderdiği sinyaller...


Sevgi ve sağlıcakla...

 


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal. Tamda benim düşündüklerimi yazmışsın. Ama kafamızı bu şekilde düşünmek için nasıl programlıycazki?

tuvana dedi ki...

Sizin deyiminizle kafamızı yeniden programlamamız gerekmiyor. O zaten doğru şekilde programlanmış. Bizler, sonradan edindiğimiz düşünce kalıplarıyla o doğal programı bozmuş durumdayız. O yüzden, mümkün olduğu kadar kilo vermek,vb. konulardaki düşüncelerinizi yazarak denetleyin. Tek tek üşenmeden o konudaki fikirlerinizi yazın. Başka bir zaman da yazdıklarınızı gözden geçirin ve samimiyetle hangilerinin size, hangilerinin başkaları tarafından dayatma olduğunu keşfetmeye çalışın. Göreceksiniz ki fikirlerinizin %90 ı dayatma...