ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

8 Aralık 2013 Pazar



Bedeninizdeki her bir kasın kendi kapasitesi çerçevesinde, sürekli kullanılması esastır.
Bu hareketler, kasılma ve esneme şeklindedir.
Ancak günlük yaşam içinde, örneğin, sürekli aynı elimizi/kolumuzu kullanıyoruz değil mi? O zaman, en azından tehlikesiz basit işlerde diğer elinizi/ kolunuzu da devreye sokun...
Bununla beyninizde farklı şekilde çalışacaktır...

Hanımlar, Dirsek omuz arasındaki arka kaslarının(trceps) sallandığından şikayet ederler sürekli değil mi? Peki o zaman şöyle düşünelim, gün içinde kaç saat dirsekleriniz bükülü konumda? Yani triceps kasınız sürekli esnek ama hiç kasılmadan duruyor?
Demek ki o kasın da kasılmaya ihtiyacı var.
Buna çok basit bir deneme; kollarınızı düz olarak yukarı kaldırın. Avuç içleriniz birbirine baksın. Şimdi ellerinizi yumruk yapın ve dirsekleriniz kulaklarınızın yanında olmak kaydıyla dirseklerinizi bükün. Daha sonra tekrar yukarı uzatın ve sımsıkı gerin. Daha sonra bu harekete yarım lt.lik dolu pet şişelerle de yapabilirsiniz.
Bu verdiğim çok sık rastlanan bir şikayete örnekti...

Düşünün ki bedenimizde 600 den fazla kas var ve biz günlük yaşamımızda bunların yarısını bile tam kapasitede kullanmıyoruz.

Yüz kasları da buna ektir. Sonra botokslar peşinde koşuyoruz.
Yüz kaslarınızı da kendi ölçüsünde düzenli kullanırsanız sarkmaların önüne geçebilirsiniz...
Ayrıca çok önemli bir not; bedeninizi asla sadece estetik kaygıyla ele almayın... Bu size çok fazla stres yükler...
Sevgiyle, sağlıcakla...

Hiç yorum yok: