ESNEK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE BEDENİNİZDEKİ GERİLİMLER AZALIR, KASLARINIZ, EKLEMLERİNİZ, OMURGANIZDAKİ AĞRILAR DA ORTADAN KALKAR

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Esneklik programı hakkında...



 Merhabalar...
Sizlerden gelen mailler üzerine kısa bir açıklama yapmak istedim.
Esneklik programı, insanı, doğanın küçük ve ayrılmaz bir parçası olarak ve en önemlisi bütün olarak ele alır.

Denge, ritim, esneklik, doğanın olduğu gibi, onun bir parçası olan insan için de temeldir.

Bu nedenle yazılarımı sürekli okuyanlar bilirler ki, sadece zayıflama, bel ağrıları veya egzersiz üzerinde durmak yerine, bizi etkileyen (fiziksel, ruhsal, mental, doğal vb.)tüm unsurları örneklerle ele almaktayım.
Doğadaki hiç bir uyaran tek başına etkili değildir. Mutlaka kişinin özellikleri, yaşam koşulları, düşünce ve mantık yürütme sistemi, etki mekanizmasında önemlidir.
Esneklik programı, yeni hiçbir şey önermiyor.
Bebekliğimizde, içgüdüsel olarak farkında olduğumuz ama zaman içinde, isteğimiz dışında ve farkında olmadan edindiğimiz kabukların ardındaki doğal iç güdülerimizi, bilgileri ve savunma mekanizmamızı tekrar hatırlatır.
Bu küçük hatirlatmadan sonra yorum ve görüşlerinizi paylaşmanızı dilerim.

Sevgiyle sağlıcakla...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tuvana hanım, yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Bu son açıklamanız kafamda uyanan soru işaretlerini yok etti. Bu konuda size mail de göndermiştim. Sizinle birebir bu çalışmayı yapabilmeyi çok arzu ederdim. Artık şuna inanıyorum ki, belimdeki rahatsızlık ( daha önce size söz etmiştim hatırlarsınız, doktorlar hiç bir neden bulamamışlar ve sonuçta psikolojik olduğuna karar vermişlerdi)sizin deyiminizle kafamda, isteğim dışında oluşan kabuklardan kaynaklanıyor. Ve artık bundan kurtulabileceğime inanıyorum. Mümkün olsa sizinle çalışabilsem keşke. Sevgiler.

tuvana dedi ki...

Çok sevindim. Hani bir söz vardır ya "hastalık yoktur, hasta vardır" diye... Evet, bu çok doğru. Nasıl parmak izlerimiz eşsiz ise, bağışıklık sistemimiz de aynı derecede eşsiz. Düşünce ve mantık yürütme biçimlerimiz, yaklaşımlarımız, yaşam felsefemiz bağışıklık sistemimiz üzerinde doğrudan etkili.
Bel ağrınızla ilgili olarak hekimlerle bağınızı kopartmamanızı dilerim. Ama öbür yandan kendi düşünce yapınızı gözden geçirmenizde de ( sadece bel ağrınızla ilgili değil, tüm sağlığınızla ilgili olarak) büyük yarar olduğuna inanıyorum.
Yeni yerleşimim nedeniyle bir süre çalışmalarıma ara verdim. Tekrar başladığım zaman buradan duyuracağım.
Sevgiler